Recomandarile Activ Dent Clinica Stomatologica

 

Recomandarile cabinetului stomatologic referitoare la IMPLANTUL DENTAR:


De cele mai multe ori lipsa unuia sau a mai multor dinti se poate rezolva  in cabinetul stomatologic prin inserarea unui implant dentar. Aceasta interventie este complet nedureroasa datorita metodelor de sedare (anestezie) speciale folosite in clinicile stomatologice.
Implanturile dentare sunt dispozitive fine din titan avand suprafata special tratata, care se insera in osul maxilar in locul dintelui lipsa. Se creaza astfel o fundatie solida pentru dintele artificial (coroana din portelan). Implantul dentar reda posibilitatea pacientului de a redobandi un mod de viata confortabil, in care functionalitatea si estetica danturii nu mai sunt o problema.

Mai multe informatii despre implantul dentar in cabinetul stomatologic.

 

Recomandarile cabinetului stomatologic referitoare la TRATAMENTUL BOLII PARODONTALE (PARODONTOZA): 

Bolile parodontale includ gingivitele si parodontitele, care netratate la timp duc in final la pierderea dintilor. Boala parodontala este determinata de infectii bacteriale cronice care afecteaza gingia si suportul osos al dintelui.
Parodontopatia (parodontoza) poate afecta unul sau mai multi dinti. Ea debuteaza printr-o banala inflamatie, asociata cu sangerari gingivale usoare, care de cele mai multe ori nu creaza un disconfort major pacientului, motiv pentru care cei mai multi dintre pacienti nu se adreseaza medicului stomatolog pentru a-i semnala ceea ce inseamna deja primele semne ale bolii parodontale.


Netratata, gingivita se transforma in parodontita; cu timpul, bacteriile din placa bacteriana si tartru irita din ce in ce mai mult gingia, provocand desprinderea acesteia de pe dinte. Se formeaza astfel punga parodontala (spatiu intre dinte si gingie). Evolutia agresiva a bolii parodontale determina marirea pungilor parodontale, proces ce induce distructia osului maxilar, pana ce acestea devin simptomatice. Este momentul in care apare mobilitatea dintilor si in care interventia medicului stomatolog este deja prea tarzie: dintii sunt pierduti si trebuie extrasi.
Daca sunteti diagnosticat cu boala parodontala, medicul specialist in parodontologie va recomanda realizarea unei interventii chirurgicale parodontale. Decizia apare in momentul in care medicul constata ca tesuturile din jurul dintelui nu mai pot fi salvate prin tratamente non-chirurgicale (tratamente antiinflamatorii, antibiotice, vaccinuri).


Pacientii care au pierdut deja un dinte sau mai multi din cauza bolii parodontale trebuie sa se programeze la cabinetului de stomatologie pentru a discuta cu medicul specialist in implantologie despre optiunile de inlocuire a acestuia/acestora. Implantul dentar reprezinta indicatia de electie pentru reabiliarea zonelor edetate (cu dinti lipsa). Boala parodontala nu contraindica tratamentul prin implanturi dentare, insa inaintea interventiei de inseare implanturi trebuie realizate investigatii amanuntite despre calitatea si cantitatea masei osoase pe care urmeaza a se insera implantul. Pe langa examenul clinic realizat de medicul specialist in implantologie, se recomanda realizarea de investigatii radiologice specializate (bilant radilogic sau paralel status, RX panoramic si Computer Tomograf - CT). 

Mai multe informatii despre tratamentele de Chirurgie Parodontala.

Harta Clinica Stomatologica
clinica stomatologica