IMPLANTURI DENTARE

Implanturile dentare va imbunatatesc calitatea vietii, fiind construite astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata cu ajutorul implantului dentar abilitatea de a manca practic orice si de a zambi cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil.

Activ Dent

CLINICA STOMATOLOGICA

Bd. Camil Ressu, nr. 15, bl. 57, sc. A, ap.2
Sector 3, Bucuresti
Reper: statia de Metrou Dristor

Tel/fax: 021 648 57 69, Mobil: 0729 122 444
Email: contact@activdent.ro

Protetica

Protetica reprezinta refacerea integritatii dintelui.

In cazul distructiei masive a coroanei dentare sau a pierderii dintilor, medicul stomatolog va poate recomanda inlocuirea acestora cu coroane, punti sau proteze dentare. Aceste sunt restaurari artificiale care refac integritatea dentara pierduta prin complicatiile cariilor sau prin fracturi.

Prin pierderea unuia sau mai multor dinti, intregul complex dento-masticator are de suferit, prin suprasolicitarea dintilor vecini spatiului edentat, prin migrarea lor si a celor antagonisti, ajungandu-se la o dizarmonie ocluzala cu consecinte dezastruoase pe termen lung. Materialele din care se realizeaza coroanele sunt destul de diversificate insa cele mai uzuale sunt coroanele din acrilat, compozit si cele din portelan (ceramica).

Coroane din acrilat - au un pret scazut, insa rezistenta este mica in timp si se tocesc. De asemeni, au o paleta cromatica restransa si transluciditate redusa, nereusind sa refaca fizionomia. Odata cu trecerea timpului isi modifica culoarea si apare un miros specific, neplacut. In UE, coroanele din acrilat sunt folosite numai cu titlul de provizorat pentru perioade scurte de 2 - 4 saptamani, pana in momentul cimentarii lucrarilor din portelan.

Coroane din compozit - au rezistenta mai buna la rupere si la abraziune. Din punct de vedere estetic sunt superioare acrilatului, dar inferioare portelanului. Costul mai ridicat este justificat de avantajele enumerate anterior.

Coroane din portelan - este forma cea mai moderna si mai utilizata de restaurare a integritatii coronare, folosindu-se si in restaurarile coronare pe implanturi. Au aspect natural, refacand perfect coroana dentara din punct de vedere al culorii. Paleta cromatica este foarte vasta iar coroana are translucididate asemanatoare cu a dintelui. Au rezistenta mecanica foarte crescuta iar abraziunea este mai mica decat a dintilor naturali (tocesc in timp dintii antagonisti).

 

 

 

 

Harta Clinica Stomatologica
clinica stomatologica

fotolia_7578092_s_2Doresc o programare pentru o consultatie de specialitate.

Click aici.