IMPLANTURI DENTARE

Implanturile dentare va imbunatatesc calitatea vietii, fiind construite astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata cu ajutorul implantului dentar abilitatea de a manca practic orice si de a zambi cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil.

Activ Dent

CLINICA STOMATOLOGICA

Bd. Camil Ressu, nr. 15, bl. 57, sc. A, ap.2
Sector 3, Bucuresti
Reper: statia de Metrou Dristor

Tel/fax: 021 648 57 69, Mobil: 0729 122 444
Email: contact@activdent.ro

Implanturi dentare

Implant dentar

Ce este implantul dentar?

 

Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala realizata in cabinetul stomatologic prespune inserarea implanturilor dentare in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

implant_dentar_schema

Materialul din care sunt realizate implanturile dentare -titanul- are proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa. 

 

 

Cine sunt candidatii la implanturi dentare?

Implanturile sunt recomandate pentru pacientii de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant dentar. O stare de sanatate generala buna si o calitate corespunazatoare a masei osoase pe zona in care urmeaza sa se insere implanturile sunt conditii necesare pentru reabilitarea zonelor edentate. Medicul implantolog, in urma realizarii tuturor investigatiilor (clinice si paraclinice) propune pacientului tratamentul optim pentru obtinerea celor mai bune rezultate pe termen lung.

 

Cat costa un implant dentar?

Echipa de medici stomatologi a clinicii noastre a selectat cele mai bune implanturi existente la ora actuala in lume, dorind sa puna la dispoziitia pacientilor sai un raport calitate / pret pentru implantul dentar adaptat nevoilor specifice ale fiecarui pacient.

1. Implantul dentar Straumann, produs de Straumann Group Elvetia, reprezinta la momentul de fata cel mai performant sistem de implanturi existent pe piata. Compania Straumann Group este lider de piata in domeniul implanturilor si a restaurarilor dentare, asigurand pentru sistemul sau de implante cea mai mare predictabilitate in timp, fapt dovedit de cel mai complex sisem studii si cercetari existent in domeniul implantologiei dentare. 

implant_straumann implant_straumann_2   logo_straumann

Afla pret implant dentar Straumann .

 

2. Implantul dentar Zimmer, produs de Zimmer Dental USA

Compania Zimmer Dental ofera cea mai complexa linie de produse din sfera reconstructiei si regenerarii  dentare. Sistemele de implanturi Zimmer Dental se caracterizeaza prin inovatie, calitate exceptionala si simplitate.


implant_zimmer implant_zimmer_4zimmer_logo_vert_120

Afla pret implant dentar Zimmer.

 

3. Implantul dentar AlphaBio, produs de Nobel Biocare USA.

Prezenta de 20 de ani in domeniu, compania Alpha Bio si-a concentrat eforturile in dezvoltarea unor sisteme de implanturi care sa intruneasca cele mai inalte standarde.


implant_alphabio implant_alphabio2logo_alpha_bio_2

Afla pret implant dentar AlphaBio.

 
 
Procedura chirurgicala de inserare implanturi dentare realizata in clinica stomatologica

Astazi, majoritatea procedurilor chirurgicale dentare realizate in cabinetul stomatologic pentru inserarea implanturilor dentare permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi.

Diagnosticarea problemelor stomatologice ce necesita tratamente de natura chirurgicala se face printr-o evaluare complexa, constand in examen clinic si radiologic. Pentru a crea premisele unui diagnostic corect si a unui tratament cu prognostic cat mai mare pe termen lung, medicul chirurg va recomanda pacientului realizarea unor investigatii radiologice, in functie de natura afectiunii dentare:

* radiografie panoramica (RX panoramic),
* radiografie retroalveolara (RX retroalveolar),
* status dentar sau bilant radiologic (RX retroalveolar al tuturor dintilor)
* Tomografie Computerizata (CT) pentru evidentierea cantitatii si calitatii masei osoase in vederea inserarii de implanturi dentare si pentru evidentierea eventualelor afectiuni sinusale (in cazul interventiilor de ridicare de sinus - sinus lift surgery)

Dupa aceasta operatie chirurgicala se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroana ceramica (coroana portelan), punte fixa sau proteza mobilizabila.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dentare dureaza intre 4-6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.

Multi pacienti aflati in tratament in cabinetul stomatologic nu agreeaza ideea de a li se slefui dintii vecini edentatiei (procedura obligatorie in cazul realizarii puntilor dentare pe dinti stalpi naturali), in aceste cazuri putandu-se poate recurge la PROTETICA PE IMPLANTURI DENTARE. Aceasta cuprinde cuprinde pe scurt:

  • implantul dentar (partea care se insera in os),
  • bontul protetic al implantului (cel pe care va sta restaurarea protetica) si
  • coroana ceramica pe implant (restaurarea protetica finala).

coroana_pe_implant_01

punte_pe_implanturi_01 supraproteza_pe_implanturi_01

 

 

 

Recomandari pentru puratatorii de implante dentare

E bine de precizat ca dupa operatie pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la cabinetele stomatologice la care pacientul a inceput tratamentul de reabilitare orala.

Concluzii despre implanturile dentare 

Implantul dentar reprezinta una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa), in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor. Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali.

Pacientii protezati prin implanturi recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti.

Implanturile dentare reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Implanturile dentare va imbunatatesc calitatea vietii, fiind construite astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade "cu gura pana la urechi". Din ce in ce mai multi pacienti prefera metoda de tratament prin implant dentar in defavoarea protezelor sau puntilor.

 

Harta Clinica Stomatologica
clinica stomatologica

fotolia_7578092_s_2RECOMANDAREA Clinicii Stomatologice

Dupa operatie pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul stomatolog.

Doresc o programare pentru consultatie de specialitate